perjantai 17. huhtikuuta 2009

LOIKKA - tanssielokuvan festivaali 23.-24.4. Andorrassa (Helsinki)

LOIKKA - tanssielokuvan festivaali 23. - 24.4. Andorrassa


NÄE: Poliittinen tanssielokuva! pe 24.4. klo 21
KOE: Kotimaisia ensi-iltoja! to 23.4. klo 20.15
KÄSITÄ: Kuka keksi tanssielokuvan, ja miksi? to 23.4. klo 18

LOIKKA - tanssielokuvafestivaalin ohjelmistossa etelän sykettä, brittiläistä meuhkaamista ja pohjoismaista tyylikkyyttä. Lisänä rautaista asiaa ilman kankeutta, kokeiluja kevään ammattilaistyöpajasta ja yhteisiä pohdintoja tekijöiden kanssa.

Koko ohjelma: http://www.loikka.fi/

FESTIVAALIN VIERAAT:

ALLA KOVGAN: to 23.4. klo 18

Vihdoin Suomeen saatu "Koregrafia elokuvassa" on kansainvälisesti työskentelevän tutkijan ja taiteilijan Alla Kovaganin tunnettu esitys tanssin ja koreografian rooleista elokuvataiteen kehityksessä. Alla Kovganin näytöksessä vedetään kaaria elokuvan historiallisilta vuosikymmeniltä nykypäivään ja katsotaan otteita mm. Buster Keatonin, Andrei Tarkovskin, Gene Kellyn, Dv8:n ja Alfred Hitchcockin klassikoista sekä avataan tanssin kielen suhdetta nykytekniikalla toteutettuhin taisteluelokuviin. Kokonaisuus selvittää myös kuvan koreografiaa, jolla on omat yhtäläisyytensä liikkeen koregrafiaan. Tanssin kieli löytyy odottamattoman läheltä! Esitys on englanninkielinen.

LIZ AGGISS: pe 24.4. klo 18.45

"Oppitunti monimuotoisuudesta ja eloonjäämiskeinottelusta". Tanssielokuvan kierteitä avaa Liz Aggiss, "The Anarchic Dancer", Brightonin yliopiston professori, tunnettu tanssielokuvan tyylittelijä ja kiusoittelija. Liz Aggissin luentoperformanssi vie meidät eriskummalliselle aikamatkalle Grotesque Dancerista 1986 Guerrilla Danceen 2008. Tämä tanssimaailman Vivienne Westwood esiintyy, meuhkaa ja selittää kaiken näyttämöltä valkokankaalle ja takaisin. Pelottomana, kirpeänä, ällistyttävän hauskana ja taatusti hermostuttavana, komeasti vahvana mutta ihmeellisen herkkänä, livahtaen kaikista luokitteluista ja ilmiselvästi vain nauttien määritelmien puutteesta. Esitys sisältää Liz Aggissin esitetyimpiä elokuvia kuten Motion Control (2002) ja Beethoven in Love (1994). Kotisivu: http://www.lizaggiss.com/

HELENA JONSDOTTIR: pe 24.4. klo 17

"Kerron kaiken, näytän kaiken - loput saatte pohtia itse." Monipuolinen ja palkittu islantilainen elokuvaohjaaja ja koreografi Helena Jonsdottir näyttää tunnetuimpia elokuviaan ja jakaa ajatuksiaan tanssin ja kuvan dialogista. Esitys on englanninkielinen. Helenan tapaat myös torstaina 23.4. klo 14 LENNOSTA-sarjassa: LoikkaPro -workshopissa maaliskuussa tunnusteltiin tanssielokuvan ydintä ja valmistettiin uusia kokeiluja. Kurssin ohjannutohjaaja-koreografi Helena Jonsdottir avaa workshopin tapahtumia jateosten sisältää yleisölle yhdessä ammattilaistyöpajan osallistujien kanssa. Englanninkielinen. Kotisivu: http://this.is/helena

ESITYSSARJAT:

VÄRISTYS: to 23.4. klo 20.15
Kristallinkirkas pohjoinen ulottuvuus valaisee Loikkaa tuoreilla teoksilla. Parhaita pohjoismaisia tanssielokuvia ja kotimaisia ensi-iltoja!

SYKE: pe 24.4. klo 17 (Dubrovnik) ja klo 22 (kino)
Etelän lämmöstä Pohjolan perukoille! Buenos Aires laskeutuu Loikkaan samettisilla tunnelmillaan. VideoDanzaBA -festivaaleilta valikoidut herkut vievät Keski- ja Etelä-Amerikan tanssielokuvan pyörteisiin. Nautitaan ystävien kanssa! Dubrovnikin näytöksessä klo 17 tarjouksessa Loikka-sangria.

PYÖRRYTYS: pe 24.4. klo 21
Kansainvälisen tanssielokuvan huippujen Suomen ensi-illat! Oscar-palkittu "West Bank Story" on huikea yhdistelmä poliittisesti kuumaa aihepiiriä ja suloista romantiikkaa musikaalien kulta-ajan keinoin. "Nora" on David Hintonin ja Alla Kovganin Afrikassa kuvattu uusin elokuva kotiseuduilleen palaavasta tanssijasta ja hänen upeasti kerrotusta tarinastaan. Musiikki: Thomas Mapfumo.

Nora, Alla Kovgan ja David Hinton, 2008, USA/UK/Mozambique
Lisätietoja: http://movementrevolutionafrica.com/nora/
West Bank Story, Ari Sandel, 2005, USA
Traileri: http://www.westbankstory.com/new/trailer.htm

Ja sokerina pohjalla:
KOROT KATTOON: pe 24.4. klo 22
Iltaklubilla iloitaan Kuukuminan tahtiin!

Liput:
Näytös/klubi: 8 e
KokoLoikka -passi: 35 e
PuoliLoikka -passi: 17 / 22 e (to/pe)
http://www.tiketti.fi/ tai ovelta tuntia ennen
Varaukset ja tiedustelut: https://webmail.kolumbus.fi/ewm/ca?clear=true&to=info@loikka.fi tai 050-5421210