tiistai 6. lokakuuta 2009

CINEMAISSÍ viidennettä kertaa 21.-25.10.2009

Latinalaisen Amerikan ja Karibian elokuvafestivaali CINEMAISSÍ viidennettä kertaa!

21.-25.10.2009 kulttuurikompleksi Andorrassa ja Orionissa Helsingissä

Festivaalin teema on tänä vuonna "Kansat liikkeellä - PUEBLOS EN MOVIMIENTO".

Festivaalille valitut elokuvat 12 maasta antavat laajan kuvan keskustelusta, jota Latinalaisessa Amerikassa käydään siirtolaisuudesta, identiteeteistä ja demokratian muodoista. Käsittelyssä ovat mm. muuan muassa Hugo Chavezin Venezuela, siirtolaisuuden myötä muuttuvat sukupuoliroolit Meksikossa sekä Brasilian maattomien liike MST (Movimento Sem Terra).

Cinemaissí juhlii yhdessä Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kanssa 50-vuotiasta Kuuban elokuvainstituuttia ICAIC:ia Fernando Pérezin retrospektiivillä. Pérez (s.1944) kuuluu 90-luvun merkittävimpiin kuubalaisiin elokuvaohjaajiin. Pérezin kansainvälisesti tunnetuin elokuva on Suite Habana, jota on kutsuttu rakkaudentunnustukseksi Havannan kaupungille. Ohjaaja Fernando Pérez vierailee festivaaleilla sekä pitää mestarikurssin elokuvan opiskelijoille ja ammattilaisille. Hän on puhujana myös yleisölle avoimessa ICAIC-seminaarissa Orionissa 20.11. klo 14-16.

Cinemaissí-festivaalin jälkeen elokuva-arkisto Orionissa jatkuu kuubalaisten klassikkoelokuvien näytössarja.

Festivaalin tapahtumapaikkana on Andorra (Eerikinkatu 11) ja elokuvateatteri Orion (Eerikinkatu 15). Ohjelmassa on elokuvanäytösten lisäksi seminaareja, keskusteluja sekä runouden ja esitystaiteen ilta Poética Fiesta. Iltaisin Dubrovnikissa on luvassa klubeja, joissa esiintyjinä mm. Banda Madrugada ja Erick Jon ja trio. Lauantaina 24.10 vietetään lasten elokuvapäivää Cinemaissítoa elokuvien ja työpajojen voimin Luckanissa (Simonkatu 8). Helsingin jälkeen Cinemaissí jatkaa Turkuun ja Tampereelle.

Bienvenidos y bienvenidas!

LISÄTIETOJA: www.cinemaissi.org