maanantai 12. lokakuuta 2009

Hanif Kureishi-seminaari Orionissa 24.10. klo 15 (Helsinki)

"HANIF KUREISHI JA PALJAS IHMINEN – SEKSUAALISUUS VALKOKANKAALLA" -SEMINAARI ORIONISSA 24.10. KLO 15

Keskustelun innoittajina Hanif Kureishin teksteihin pohjautuvat elokuvat

Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) ja Kustannusosakeyhtiö Avain järjestävät lauantaina 24.10. klo 15 paneelin "Hanif Kureishi ja paljas ihminen – seksuaalisuus valkokankaalla".

Arkisto esittää lokakuussa kolme Kureishin teksteihin pohjaavaa elokuvaa, joissa seksuaalisuus on jollain tapaa keskiössä: Intimacy, Poikien pesula sekä Tyttären talossa. Avain puolestaan julkaisi syyskuussa Kureishilta kokoelman Lähtö ja neljä muuta tarinaa. Kirjoittajan tuotantoa käsitellään myös esseeteoksessa Imperiumin perilliset – esseitä brittiläisestä nykykirjallisuudesta.

Paneelissa käsikirjoittaja Tove Idström, tuottaja Jarkko Hentula, elokuvakriitikko Anu Silfverberg ja tutkija Veijo Hietala pohtivat seksuaalisuuden esittämistä elokuvateatteri Orionin Kureishi-sarjan elokuvissa ja valkokankaalla yleisemminkin. Milloin seksi elokuvassa toimii, ja miksi? Keskustelua juontaa toimittaja Kati Sinisalo. Tilaisuuden jälkeen, klo 17 esitetään Patrice Chéreaun elokuva Intimacy. Elokuva perustuu Lähtö ja neljä muuta tarinaa -kokoelman teksteihin "Lähtö" sekä "Hämärässä".

”Kyse on seksuaalisuudesta joka ei ole siistittyä, symbolista tai mitäänsanomatonta, seksuaalisuudesta joka ei kaupittele mitään. Ideana on katsoa kuinka vaikeaa seksi on, miten pelottavaa, ja mitä pimeyksiä ja rivouksia meidän mielihyvämme voivat olla.”
- Hanif Kureishi: Filming Intimacy

Kaikki Kureishi-sarjan elokuvat:
Patrice Chéreau: Intimacy (UK/Ranska 2000) ti 20.10 klo 18.45 ja la 24.10. klo 17.
Stephen Frears: Poikien pesula (UK 1985) ke 21.10. klo 21.15 ja pe 23.10. klo 17.
Roger Michell: Tyttären talossa (UK 2003) to 22.10. klo 21 ja la 31.10. klo 21.

Lisätietoa elokuvista www.kava.fi

Hanif Kureishin Lähtö ja neljä muuta tarinaa sekä esseeteoksen Imperiumin perilliset – esseitä brittiläisestä nykykirjallisuudesta esittelyt: www.avain.net.