maanantai 3. marraskuuta 2008

Lyhytelokuvia Kettupäivillä 5.-8.11.2008 (Helsinki)

25. KETTUPÄIVÄT 5.-8.11.2008, Kulttuurikompleksi Andorra, Helsinki

KETTUPÄIVÄT TARJOAA JUHLAVUOTENAAN YLI 30 TUNTIA LYHYTELOKUVAA

Uusien animaatioiden invaasio festivaalilla torstaina 6. ja perjantaina 7. marraskuuta.

Lyhytelokuvafestivaali Kettupäivät juhlistaa 25-vuotista taivaltaan kulttuurikompleksi Andorrassa Helsingissä 5.-8. marraskuuta. Festivaalilla nähdään uutta, koti- ja pohjoismaista fiktio- ja dokumenttielokuvaa, musiikkivideoita, animaatioita ja ensi kertaa kolmen näytöksen verran kokeellista elokuvaa ohjaaja Mika Taanilan kokoamana. Juhlavuoden kunniaksi tarjolla yli 30 tuntia lyhytelokuvaa, joiden vahvoina teemoina ovat nyky-yhteiskunnan kääntöpuoli ja kaupunkilaisuus.

Kettupäivillä nähdään myös runsas kattaus uutta, kotimaista animaatiota. Animatricks-festivaalin viettäessä välivuottaan Kettupäivät esittää suurimman osan tänä vuonna valmistuneista kotimaisista animaatioista, 27 teosta. Torstaina 6.11., animaationäytöksen päätteeksi klo 19 Animaatioklinikka isännöi Dubrovnikissa Animaatioklubia. Illan kuluessa kolme joukkuetta kilpailee pika-animoinnin mestaruudesta Animaattoreiden taisto -kisassa ja Tanssitrio Mustat silmät johdattaa yleisön iskelmähurmioon. Paikka parketilla on ilmainen!

Myös alle 3-minuuttisten elokuvien vaihtuvateemainen FoxOff-sarja esitetään torstaina. Tämän vuoden teema on ”Vika kerta”.

Suomen elokuvakontakti ry järjesti 1984 Helsingissä tapahtuman Lyhytelokuva tässä ja nyt. Tarkoituksena oli esittää kotimaisia lyhytelokuvia valkokankaalta, sillä niitä ei liiemmin silloin, eikä tänä päivänäkään, teattereissa näkynyt. Vuodesta 1988 festivaali on järjestetty nimellä Kettupäivät. Nimelle on perusteensa: Kettupäivillä palkitaan elokuvat, joissa on tekijänsä sormenjälkien lisäksi sekä päätä että häntää ja jotka kuiskausten sijaan huutavat ääneen. Tänä juhlavuonna festivaalille ilmoitettiin 257 elokuvaa, joista esiraati valitsi esitettäväksi 120.

Tuttuun tapaan festivaali huipentuu Kettu- sekä Hinku ja Vinku -palkintojenjakotilaisuuteen lauantaina 8.11. Gaalan päätteeksi nostetaan kannat kattoon päätösklubilla Dubrovnik Bar & Loungessa, jonka lavalle nousee yksi arvostetummista Suomi-soulin puuhamiehistä, Tuomo.

Esitettävät elokuvat ja ohjelma-aikataulu löytyvät Kettupäivien sivuilta.