torstai 13. marraskuuta 2008

Yhteiskunnallinen lyhytelokuva Suomessa -tapahtuma 20.11.2008 (Helsinki)

Euphoria Borealis ry esittää: Yhteiskunnallinen lyhytelokuva Suomessa -paneelikeskustelu ja lyhytelokuvanäytös

Elokuvajärjestö Euphoria Borealis ry järjestää Lens Politica -festivaalin yhteydessä lyhytelokuvanäytöksen ja paneelikeskustelun aiheella: Yhteiskunnallinen lyhytelokuva Suomessa.

Suomalaisen yhteiskunnallisen elokuvan nykytilaa ja haasteita käsitellään Kuvataideakatemiassa torstaina 20.11. klo 16-18, jolloin Euphoria Borealis ry kerää elokuva-alan vaikuttajia saman pöydän ääreen keskustelemaan. Paneelikeskustelussa ovat mukana Erkki Astala (Yleisradio) ja Miia Haavisto (Suomen elokuvasäätiö) sekä nuoria yhteiskunnallisen elokuvan tekijöitä.

Keskustelussa tullaan käsittelemään yhteiskunnallisen (lyhyt)elokuvan tilaa Suomessa, sen historiaa, tekijöitä, dokumenttielokuvan ja fiktioelokuvan käsittelytavan eroja, toteutusta ja sisältöjä. Keskustelun moderaattorina toimii Mirkka Maikola (Kansallinen audiovisuaalinen arkisto). Paneelikeskusteluun ja Kuvataideakatemian elokuvanäytökseen on vapaa pääsy.

Seuraavat suomalaisten tekijöiden elokuvat esitetään paneelikeskustelun jälkeen Kuvataideakatemiassa (Kaikukatu 4, Helsinki) n. klo 18 alkaen. Elokuvat on mahdollista nähdä myös myöhemmin saman viikon aikana kulttuurikompleksi Andorrassa (Eerikinkatu 11, Helsinki), Lens Politica -festivaalin yhteydessä.

Repeämä, ohj. Oskari Sipola (Suomi 2008)
Kuuluttaja, ohj. Pilvi Takala (Suomi 2007)
Huone 14, ohj. Mikko Remes (Suomi 2005)
Kuppikunta, ohj. Reetta Huhtanen (Suomi 2008)
Terra Incognita, ohj. Mark Roberts (Suomi 2008)
Liitäjät, ohj. Anssi Kasitonni (Suomi 2005)

Elokuvien esittelyt: http://www.euphoriaborealis.net/

Yhteiskunnallinen lyhytelokuva Suomessa -paneelikeskustelun ja elokuvanäytöksen järjestäjänä toimii Euphoria Borealis ry, joka on nuorten audiovisuaalisen kulttuurin yhdistys. Euphoria Borealis järjestää elokuvatyöpajoja, leffaklubeja, käsikirjoituskilpailua ja muita alan aktiviteetteja. Yhdistys toimii myös eurooppalaisen elokuvaverkosto NISI MASAn suomalaisena jäsenjärjestönä.

Lisätietoja:
http://www.euphoriaborealis.net/ ja http://www.lenspolitica.net/