tiistai 5. elokuuta 2008

Blue Sea Film Festival Raumalla 21.-24.8.2008

BLUE SEA FILM FESTIVAL 15 VUOTTA!

15. Sinisen Meren Elokuvajuhlat Raumalla 21.-24.8.2008. Alla tiedote tapahtumasta.

* * *

15.kerta – Sinisen Meren Elokuvajuhlat rippikouluiässä

Frank-valaan leffakattauksessa taas monipuolinen kirjo elokuvallisia selviytymistarinoita –
elokuvien määrä nousee pariin sataan! Juhlavuonna liikutaan tutulla tavalla pitkin Itämerta ja ongitaan helmet myös Pohjoismaista; juhlayleisölle on katettu monipuolinen ja herkullinen ohjelmisto, jossa näyttäytyy koko liikkuvan kuvan kirjo.

Pohjoisia helmiä tulee aimo annos Liettuasta: Children from the Hotel ”America” vuodelta 1990; Collectress (2007) ja Ghetto (2005). Islannista lentää Mýrin (Räme) Suomen ensi-iltaan, Norjasta Import Export, Khalid Hussainin komedia ja Ruotsista Roy Anderssonin Sinä elävä ym.

Kotimaisen elokuvan monipuolinen kirjo esittäytyy vahvasti: uudet pitkät fiktiot Mustasta jäästä Tummien perhosten kotiin; uudet keskusteluja herättäneet dokumentit (mm. Pyhän kirjan varjo, Sopimus), upeita lyhytelokuvia ja animaatioita: Katariina Lillqvistin tuotannosta hieno kooste, muun muassa uusin kohua herättänyt Uralin perhonen ja erikoisuutena Eila Kaarresalon kaksi lyhytelokuvaa vuosilta 1968 ja 1969.

Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailu tuo taas katsottavaksi Itämeren alueen tekijöiden töitä (67 elokuvaa kuudesta maasta) ja lisäksi juhlakattaukseen kuuluu olennaisesti satakuntalaiset pienet suurelokuvat!

Raumalla yleisö ja elokuvantekijät kohtaavat jälleen kerran. Uudet kotimaiset elokuvat saatetaan yleisön katseltaviksi tekijöidensä esitteleminä. Suuri joukko maamme huippuohjaajia saapuu Raumalle: Petri Kotwica, Dome Karukoski, Mari Rantasila, Claes Olsson, J-P Siili, Jouko Aaltonen ym.

15 vuotta juhlimme myös musiikin voimalla: valkokankaalle astuu muun muassa Rolling Stones, Joy Division, Lou Reed ja Hurriganes.

Blue Sea Film Festival tarjoaa myös täällä työskenteleville ulkomaalaisille ”uussatakuntalaisille” hienon sarjan uusia kotimaisia leffoja englanninkielisin tekstein: Lieksa!, Colorado Avenue, Kolmistaan ja Sooloilua.

Oheisohjelmassa näyttäytyy musiikin nuori voima (Asa, Pintandwefall, Ivory Graves, I Was A Teenage Satan Worshipper ym.) ja Katkitaiteellisen Ehtoossa viihdyttävät kirjailijavieraat ja Buster Keaton -bändi.

Maailman tasa-arvoisimmalla elokuvajuhlalla esitysfooruminsa saavat niin lapset kuin aikuisetkin, koululaiset, opiskelijat, kehitysvammaiset, muut erityisryhmät, harrastelijat ja kovat ammattilaiset.

TERVETULOA!

Blue Sea Film Festival toivottaa jälleen kerran yleisönsä tervetulleiksi elokuvien äärelle Vanhan
Rauman idylliin. Tapahtumapaikkoina elokuvateatteri Iso-Hannun lisäksi on Rauman Taidemuseon pihaan pysytetty iso sirkusteltta, jossa näytetään elokuvia ja jossa on joka ilta ohjelmaa. Taidemuseon pihassa on myös festivaalikeskus, -toimisto ja -ravintola.

Lisätietoja: http://www.blueseafilmfestival.com/
josta löytyy myös juhlien huikea historia