keskiviikko 27. elokuuta 2008

Elokuvakerhojen liitto kohtaa ensimmäiset vaikeutensa

Kuten muistetaan, EKL:n toiminta alkoi intoa täynnä vuoden 1956 syyskuussa. Puolen vuoden kuluttua elettiin kuitenkin jo pienten pettymysten aikoja. Siteerattakoon pöytäkirjaa EKL:n hallituksen kokouksesta 15.2.1957.

Koska liiton toiminnan alkuunpääseminen ei huoneisto- ja jäsenmaksujen keräämisvaikeuksien vuoksi ole sujunut suunnitellulla tavalla, päätti kokous asettaa hallituksen keskuudesta työvaliokunnan, johon valittiin Pekka Lounela, Aito Mäkinen ja Bengt Pihlström sekä toiminnanjohtaja.


Työvaliokunnalle annettiin tehtäväksi "huoneistokysymyksen mahdollisimman nopea ratkaisuun saattaminen, koska on osoittautunut, että Liitto ei voi toimia tehokkaasti ilman toimistoa ja puhelinta."

Samassa kokouksessa, joka - täsmällisyyden vuoksi todettakoon - pidettiin ravintola Kestikartanon kabinetissa kello 18, myönnettiin Risto Hannulalle hänen pyytämänsä ero toimestaan EKL:n toiminnanjohtajana.

Tässä vaiheessa EKL voi kuitenkin ylpeillä ensimmäisellä logollaan! Kokouspöytäkirja, joka on päivätty 15.2.1957, on nimittäin kirjoitettu EKL:n omalle paperille.